Wandeling voor nabestaanden

Na eerdere zinvolle samenkomsten tijdens een wandeling, is er opnieuw een wandeling voor nabestaanden op zaterdag 26 september. Dit is rondom de week waarin de internationale Wereld Suïcide Preventiedag valt (10 september). De wandeling is voor nabestaanden, vrienden en andere naastbetrokkenen na zelfdoding. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom bij restaurant Club Casco eten & drinken, ‘t Scheld 22 in Wemeldinge.

We vertrekken om 14.30 uur en de wandeling voert ons door bos en langs water. Er wordt gepraat en gezwegen, gelachen en getroost. Om 15.00 uur dragen we een gedicht voor en nemen we een moment stilte in acht op een mooi plekje in het bos. Hierna lopen we terug en is er gelegenheid om in Club Casco met een drankje en een hapje na te praten. Kinderen kunnen aan de slag met het maken van een blijvende herinnering. Bij minder mooi weer zorgen wij voor een alternatieve, waardevolle invulling van het programma.

Nabestaanden na zelfdoding komen onverwachts en vaak plotseling in een rouwproces terecht. Het oppakken van de dagelijkse routine, nieuwe contacten, leren leven zonder de dierbare zijn vaak grote uitdagingen. Het is dan ook belangrijk zo veel mogelijk steunpunten te bieden. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden op elk moment in hun rouwproces de zorg kunnen vinden die ze nodig hebben. Nabestaanden na zelfdoding worden vaak vergeten. Onderzoekers gaan ervan uit dat er bij elke zelfdoding minstens zes nabestaanden direct betrokken zijn. Het gaat dan om ouders, partner, kinderen, broers, zussen. Op donderdag 29 oktober start Emergis preventie met de praatgroep ‘Hoe verder? Rouw na suïcide’.

Deelname aan de wandeling voor nabestaanden is gratis. Graag aanmelden voor 21 september bij Els van Diemen, 06 20 05 36 22 of vandiemen@emergispreventie.nl